Νέα προοπτική για τον Στρατιωτικό Τουρισμό με την ανέγερση ενός Πολεμικού Μουσείου στο Καλπάκι

Ο Στρατιωτικός Τουρισμός αποτελεί μια αναπτυξιακή δραστηριότητα μεγάλου ενδιαφέροντος για την χώρα μας, καθώς συνδυάζει στρατιωτικά και τουριστικά ενδιαφέροντα. Η ανάπτυξη αυτού του είδους τουρισμού προϋποθέτει την προστασία και ανάδειξη των ιστορικών μνημείων και χώρων που σχετίζονται με την στρατιωτική ιστορία και τους πολεμικούς αγώνες του Έθνους μας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Πωγωνίου προχωρά στην ανάπτυξη του Στρατιωτικού Τουρισμού στο Καλπάκι, σε συνεργασία με τη Βουλή των Ελλήνων, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το υπουργείο Πολιτισμού, την Περιφέρεια Ηπείρου και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου. Εντός του Καλπακίου έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικές μάχες του Ελληνοϊταλικού Πολέμου και γι’ αυτό το λόγο ο Δήμος έχει σχεδιάσει το “Πάρκο Ιστορίας στο Καλπάκι” προκειμένου να αναδείξει την ιστορική αξία αυτής της περιοχής.

Μέρος αυτής της ανάπτυξης είναι η ανέγερση ενός Νέου Πολεμικού Μουσείου στο Καλπάκι, με σκοπό να παρουσιάζει το Έπος του ’40 με σύγχρονο τρόπο. Το μουσείο αυτό θα διαθέτει εκθέματα και τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας, προκειμένου να προσελκύει επισκέπτες με ενδιαφέρον για την ιστορία και τη στρατιωτική παράδοση της χώρας μας.

Επιπλέον, οι εργασίες περιλαμβάνουν την ανάπλαση και ανάδειξη των Ιστορικών Θέσεων Μαχών του ’40 στο Καλπάκι, καθώς και την ανέγερση ενός Μνημείου Πεσόντων στην θέση “Βουρλιάσος”. Επιπλέον, θα δημιουργηθούν υποδομές γύρω από το Μνημείο του Μαχητή, περιλαμβανομένου ενός πάρκου μνήμης που θα φέρει τα ονόματα όλων των πεσόντων, ενός εκκλησακίου, μιας πλατείας κατάθεσης στεφάνων και χώρου στάθμευσης.

Ο νέος πολεμικός τουρισμός στο Καλπάκι αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία ανάπτυξης για την περιοχή του Δήμου Πωγωνίου, καθώς θα προσελκύσει τουρίστες με ενδιαφέρον για την ιστορία και την πολεμική παράδοση της Ελλάδας. Αυτό θα έχει θετικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία και θα συμβάλλει στη γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής.

Με την αναπτυξιακή αυτή προοπτική, ο Στρατιωτικός Τουρισμός στο Καλπάκι αναμένεται να γίνει αναγνωρίσιμος και να προσελκύσει επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Η ανέγερση του Νέου Πολεμικού Μουσείου και η αξιοποίηση των ιστορικών μνημείων αποτελούν ένα μεγάλο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση και αναμένεται να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τουρισμού και την προβολή της περιοχής.
Πηγή

Σχετικά Άρθρα

spot_img

Τελευταία Άρθρα