Η Γερμανία πρωτοστατεί ως το κορυφαίο τουριστικό αγορά της Κρήτης

Στην πρόσφατη έκθεση Caravaning, Motor, Tourism (CMT), μία από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως εκθέσεις αναφορικά με τον εναλλακτικό τουρισμό, η Περιφέρεια Κρήτης είχε την ευκαιρία να συμμετέχει με ένα περίπτερο τουριστικής προβολής. Περισσότεροι από 230.000 επισκέπτες επισκέφτηκαν την έκθεση, ενώ 1.600 εκθέτες από όλο τον κόσμο είχαν την ευκαιρία να προβάλλουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

Μια αξιοσημείωτη συζήτηση πραγματοποιήθηκε φέτος σχετικά με τον βιώσιμο χειμερινό τουρισμό, δίνοντας έμφαση στον φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο διακοπών. Το επίσημο περιπτερό της Περιφέρειας Κρήτης εκπροσωπήθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού-Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δρ. Κυριάκο Κώτσογλου, τον Προϊστάμενο του τμήματος τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, Μανόλη Μαρκαντωνάκη, καθώς και την προϊσταμένη του τμήματος τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, Ελένη Βουγιουκαλάκη.

Ο κ. Κώτσογλου, μιλώντας για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην έκθεση, δήλωσε: “Κάθε έκθεση στο εξωτερικό έχει τη δική της σημασία και στόχο. Ωστόσο, παρατηρούμε ότι η CMT είναι η μεγαλύτερη και πλέον αποδοτική έκθεση τουρισμού για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο. Είναι εξαιρετικά σημαντικό για εμάς ως Περιφέρεια να είμαστε παρόντες εδώ, καθώς η Γερμανία είναι η κορυφαία αγορά για την Κρήτη. Επιπλέον, η Γερμανία αναφέρεται σε εμάς ως την μικρή Ήπειρο και είναι μια αγορά που σκέφτεται βιώσιμα και εναλλακτικά. Γι’ αυτόν τον λόγο, η Κρήτη είναι παντού”
Η Γερμανία πρωτοστατεί ως το κορυφαίο τουριστικό αγορά της Κρήτης
Με αυτήν την ευκαιρία, η Περιφέρεια Κρήτης είχε την ευκαιρία να προωθήσει τις ομορφιές της, την πλούσια κουλτούρα της και την πολυμορφία των τουριστικών προορισμών της, παρουσιάζοντας αξιοθέατα και δραστηριότητες που ενδιαφέρουν τους ταξιδιώτες. Η συμμετοχή στην έκθεση αποτελεί ένα επιπλέον βήμα για την προβολή της Κρήτης και την ενδυνάμωση της τουριστικής βιομηχανίας της. Η Γερμανία διατηρείται με σταθερότητα ως η αγορά που συνεισφέρει τα περισσότερα τουριστικά έσοδα στην Κρήτη, ενισχύοντας έτσι την οικονομία του νησιού και τον τουριστικό τομέα.
Η Γερμανία πρωτοστατεί ως το κορυφαίο τουριστικό αγορά της Κρήτης
Πηγή

Σχετικά Άρθρα

spot_img

Τελευταία Άρθρα