Για την Λάρισα: Έντονη αύξηση τουρισμού κατά τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν

Η φετινή καλοκαιρινή σεζόν φαίνεται να επέφερε αύξηση στην επισκεψιμότητα των τουριστών στις παραλίες της Λάρισας, σε σχέση με πέρυσι. Αυτό είναι το συμπέρασμα των επαγγελματιών του τουρισμού, οι οποίοι παρατηρούν μια σταθερότητα στις επιχειρήσεις, παρά την οικονομική αβεβαιότητα που επηρεάζει την αγορά. Ο φετινός αυξημένος ενδιαφέρον τόσο από τους Έλληνες όσο και από τους ξένους τουρίστες ανακάλυψε έκφραση και στις κρατήσεις καταλυμάτων, αλλά αυτό δεν φάνηκε να έχει μεταφερθεί σε οικονομική ανάκαμψη για τις επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τον γραμματέα του Συλλόγου καταστηματαρχών των παραλιών του δήμου Αγιάς, Βασίλη Κανδυλάρη, η θερμή καιρική περίοδος αποτέλεσε έναν παράγοντα που ενίσχυσε την επισκεψιμότητα αυτήν την χρονιά. Ο καύσωνας και οι υψηλές θερμοκρασίες βοήθησαν τον κόσμο να αναζητήσει απόδραση από τις πόλεις και να απολαύσει τις καλοκαιρινές διακοπές του. Επιπλέον, φαίνεται ότι ο ενδιαφερόμενος αριθμός ξένων τουριστών παραμένει υψηλός, καθώς οι κρατήσεις συνεχίζονται μέχρι και το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, οι Έλληνες παραθεριστές και τουρίστες αρχίζουν να επιστρέφουν στα σπίτια τους και οι διακοπές τους φτάνουν στο τέλος τους.

Παράλληλα, ο κ. Κανδυλάρης τόνισε ότι η αύξηση της επισκεψιμότητας δεν αντανακλάται στα κέρδη των επιχειρήσεων, καθώς η αυξημένη τιμή των πρώτων υλών επηρέασε αρνητικά τις τιμές των προϊόντων και ωθεί τους τουρίστες να περιορίσουν τις δαπάνες τους. Οι επαγγελματίες της περιοχής δυσκολεύτηκαν να βρουν προσωπικό προκειμένου να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες τους για την καλοκαιρινή σεζόν. Παρά ταύτα, κατά κάποιο τρόπο, τα έξοδα της αύξησης των πρώτων υλών ανακόπηκαν από τους επαγγελματίες του τομέα της εστίασης, καθώς δεν ήταν δυνατή η αύξηση των τιμών των προϊόντων κατά τη διάρκεια της σεζόν. Η απουσία αυτής της δυνατότητας επέφερε οικονομική αποτυχία φέτος, και οι επιχειρήσεις μπορεί να είχαν μια παρόμοια ή ακόμη και χαμηλότερη περίοδο κερδοφορίας σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Πηγή

Σχετικά Άρθρα

spot_img

Τελευταία Άρθρα