Ταξίδι στη μαγευτική Βέροια: Ανθισμένες ροδακινιές και αέρος πάνω από τον εκπληκτικό κάμπο

Οι Ανθισμένες Ροδακινιές είναι μια γιορτή που ξεκινάει στις 9 Μαρτίου στη Βέροια, προσφέροντας μια ιδανική αφορμή για ένα ταξίδι σε αυτή την μαγευτική πόλη. Ο ροζ κάμπος της Ημαθίας, με τα 8 δισ. λουλούδια που ανθίζουν κάθε χρόνο σε 17.000 στρέμματα, μεταμορφώνεται σε μια απέραντη ροζ θάλασσα, προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες και φανταστικές εικόνες στους επισκέπτες. Φέτος, η γιορτή ξεκίνησε από την αγορά της Βέροιας, με τους καλλιτέχνες να ζωγραφίζουν ανθισμένες ροδακινιές στις βιτρίνες των καταστημάτων, ανακοινώνοντας την έναρξη της Ανοιξιάτικης Γιορτής “Ανθισμένες Ροδακινιές της Βέροιας 2024”. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, τα καφέ και τα μπαρ της πόλης προσφέρουν ροζέ κρασί και κοκτέιλ εμπνευσμένα από τα ροζ άνθη σε ειδικές τιμές.

Για τους περιπετειώδεις, υπάρχει η δυνατότητα να εξερευνήσουν τον ροζ κάμπο με ποδήλατο ή με πεζοπορία. Συγκεκριμένα, στις 17 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί μια ποδηλατάδα και πεζοπορία στις ανθισμένες ροδακινιές, ξεκινώντας από το πάρκο της Ελιάς. Μουσικοί θα συνοδεύουν τους περιπατητές κατά μήκος της διαδρομής, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία. Το μονοπάτι έχει μήκος έξι χιλιομέτρων και είναι κατάλληλο για να συμμετέχουν μικροί και μεγάλοι. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα να πάρετε μέρος σε μια ποδηλατάδα μήκους 17 χιλιομέτρων για παιδιά ηλικίας 13 ετών και άνω, με τη συνοδεία κηδεμόνα και την απαραίτητη χρήση κράνους.

Ένα από τα αξιοσημείωτα γεγονότα της γιορτής είναι οι πτήσεις με αερόστατα πάνω από τον ανθισμένο κάμπο. Στις 9 Μαρτίου, στους πεζοδρόμους της αγοράς της Βέροιας, θα πραγματοποιηθούν δραστηριότητες με στόχο να δημιουργηθεί μια γιορτινή ατμόσφαιρα που θα εκπέμπει την αίσθηση της Άνοιξης. Μια φωτογραφική διοργάνωση με τίτλο “High in the Blooms! Peach Trees &Hot Air Balloons Photo Contest” θα πραγματοποιηθεί την Καθαρά Δευτέρα, από την ανατολή του ηλίου έως το μεσημέρι. Διάφορα αερόστατα θα πετούν πάνω από τον κάμπο, προσφέροντας μία μοναδική θέα για να απαθανατίσουν οι φωτογράφοι. Επιπλέον, η ιπτάμενη πιανίστα Ελένη Ξυδιά και ο σκηνοθέτης Πασχάλης Μάντης θα επισκεφτούν τον κάμπο για να δημιουργήσουν ένα βίντεο που θα συνδυάζει τη μουσική της Ελένης με την ομορφιά της περιοχής.

Η Ανθισμένη Ροδακινιές είναι πράγματι μια γιορτή που αξίζει να επισκεφθεί κανείς. Ανακαλύπτοντας τον εκπληκτικό κάμπο της Βέροιας, με όλη την ομορφιά του και τις μοναδικές εικόνες των ανθισμένων ροδακινιών, ο επισκέπτης θα ζήσει αξέχαστες στιγμές. Είτε επιλέξει να εξερευνήσει τον κάμπο με ποδήλατο ή με πεζοπορία, είτε να απολαύσει τις υπέροχες πτήσεις με αερόστατα, η εμπειρία θα είναι μοναδική. Μην χάσετε αυτήν την ευκαιρία να ζήσετε μια ασύλληπτη γιορτή της φύσης και να αφεθείτε στη μαγεία των Ανθισμένων Ροδακινιών.

Σχετικά Άρθρα

spot_img

Τελευταία Άρθρα