Πώς να ταξιδέψετε με χαμηλό budget

Η εξερεύνηση εξωτικών τόπων δεν χρειάζεται να κοστίζει μια περιουσία και σίγουρα δεν χρειάζεται να κερδίσετε το λαχείο για να ταξιδέψετε στον κόσμο – όχι αν ξέρετε πώς να προσέχετε το budget σας. Συγκεντρώσαμε μερικές δοκιμασμένες συμβουλές για να σας βοηθήσουμε να προγραμματίσετε διακοπές οικονομικά.

Οργανωθείτε/Κάντε ένα πλάνο

Τα αυθόρμητα ταξίδια είναι υπέροχα, αν έχετε την πολυτέλεια να διαθέτετε χρόνο και χρήματα. Αλλά αν ταξιδεύετε με μικρό budget, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να καταστρώσετε ένα σχέδιο. Δεν χρειάζεται να έχετε ένα αυστηρό, ωριαίο πρόγραμμα, αλλά θα πρέπει τουλάχιστον να έχετε μια ιδέα για το πόσο καιρό θα περάσετε σε κάθε πόλη ή χώρα και να γνωρίζετε τη διαδρομή που θα ακολουθήσει η περιπέτειά σας. Αφήνοντας λιγότερα στην τύχη σημαίνει λιγότερα απρόβλεπτα έξοδα- οι πτήσεις και τα καταλύματα της τελευταίας στιγμής είναι συχνά πολύ πιο ακριβά.

Μην ταξιδεύετε εντός σεζόν

Αποφύγετε τα ταξίδια κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών, καθώς τότε η ταξιδιωτική βιομηχανία ανεβάζει τις τιμές για να εκμεταλλευτεί τις οικογένειες που μπορούν να ταξιδέψουν μόνο κατά τη διάρκεια αυτών των εβδομάδων. Ερευνήστε την καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τον προορισμό σας και, στη συνέχεια, ταξιδέψτε λίγο πριν ή μετά από αυτές τις ημερομηνίες. Αυτή ονομάζεται “ενδιάμεση περίοδος”, όπου θα εξακολουθήσετε να έχετε ένα υπέροχο ταξίδι, αλλά ίσως ο ήλιος δεν θα λάμπει τόσο έντονα (και, στα θετικά, δεν θα κάνει τόση ζέστη.) Τα ξενοδοχεία και οι αεροπορικές εταιρείες μειώνουν τις τιμές τους για να προσελκύσουν πελάτες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Να είστε γνώστες των καταλυμάτων

Ανταλλάξτε ακριβές σουίτες ξενοδοχείων με δωμάτια σε hostel. Η κοινή χρήση ενός δωματίου μοιράζει φυσικά το κόστος και οι κοινόχρηστες κουκέτες προσφέρουν την ευκαιρία να γνωρίσετε ανθρώπους που μπορεί να είναι πρόθυμοι να εξερευνήσουν μαζί σας. Άλλες σπουδαίες εναλλακτικές λύσεις είναι το AirBnB και το Couchsurfing, όπου απλά κλείνετε ένα ελεύθερο δωμάτιο στο σπίτι ή το διαμέρισμα ενός ντόπιου. Θα μειώσετε στο μισό την τιμή και θα σας επιτρέψετε να πάρετε ένα αυθεντικό στιγμιότυπο της πραγματικής ζωής στην πόλη. Θεωρήστε τον οικοδεσπότη σας τον δικό σας, προσωπικό ξεναγό, γεμάτο με μυστικές συμβουλές για τα καλύτερα εστιατόρια και τουριστικά σημεία της συγκεκριμένης γειτονιάς.
Θα μπορούσατε ακόμη και να μείνετε με την οικογένεια ή τους φίλους σας. Επικοινωνήστε με ανθρώπους που γνωρίζετε ή προγραμματίστε ένα ταξίδι σε κάποιο μέρος όπου ζει τώρα κάποιος συγγενής ή φίλος από το σχολείο – αυτό θα μπορούσε να σας οδηγήσει σε μέρη που δεν θα είχατε σκεφτεί ποτέ πριν.

Πακετάρετε σωστά

Φροντίστε να έχετε μαζί σας όλα όσα χρειάζεστε, ώστε να μη χρειαστεί να ψωνίσετε όσο θα λείπετε (εκτός από μερικά αναμνηστικά). Όπου κι αν πηγαίνετε, πάρτε μαζί σας τουλάχιστον ένα μακρύ τζιν παντελόνι, ένα ζεστό φούτερ με κουκούλα και ένα αδιάβροχο μπουφάν για απρόβλεπτα καιρικά φαινόμενα.

Κάντε κράτηση για πτήσεις νωρίτερα…

Ειδικά πτήσεις μετ’ επιστροφής – το να ξεμείνετε από χρήματα στο εξωτερικό χωρίς εγγυημένο εισιτήριο επιστροφής δεν είναι ποτέ ιδανικό. Οι αεροπορικές εταιρείες “ανοίγουν” τις θέσεις τους έως και ένα χρόνο πριν και όσο πλησιάζει η ημερομηνία αναχώρησής σας, τόσο περισσότερο αυξάνονται οι τιμές, ιδίως τον τελευταίο μήνα.

Χρησιμοποιήστε τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Τα λεωφορεία και τα τρένα είναι φθηνότερα από τα αεροπλάνα. Είναι τόσο απλό! Ένα ταξίδι με τρένο διανυκτέρευσης σημαίνει επίσης ότι έχετε μία λιγότερη νύχτα σε ξενώνα για να πληρώσετε…

Σχετικά Άρθρα

spot_img

Τελευταία Άρθρα