Οι πιο οικονομικοί τουριστικοί προορισμοί για το 2024 σε δική μου εκδοχή

Οι τουρίστες ανά τον κόσμο επιζητούν φέτος τις πιο προσιτές και οικονομικές επιλογές για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Μια πρόσφατη έρευνα της American Express ανέδειξε τη Βρετανία ως μία από τις μεγαλύτερες αγοραστικές δυνάμεις για την ελληνική τουριστική αγορά. Σχεδόν το ένα μισό των Βρετανών ενδιαφέρονται περισσότερο για μεγάλα ταξίδια φέτος, ενώ περισσότεροι από τους μισούς δηλώνουν ότι εξοικονομούν χρήματα για να πραγματοποιήσουν το ταξίδι των ονείρων τους. Μετά την πανδημία, η ταξιδιωτική συμπεριφορά των περισσότερων έχει αλλάξει και όλοι αναζητούν τις καλύτερες προσφορές, ιδίως όταν πρόκειται για πακέτα πολυτελείας.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Travel Money Report της Βρετανικής Ταχυδρομικής υπηρεσίας, το Βιετνάμ βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τους πιο οικονομικούς προορισμούς για το 2024. Το Χόι Αν, μία πόλη που κάποτε ήταν απλά ένα λιμάνι, κατακτά την κορυφή των προτιμήσεων των ταξιδιωτών με περιορισμένο χρηματικό προϋπολογισμό, χάρη στις χαμηλές τιμές που προσφέρει στον τομέα της εστίασης και τη σημαντική πτώση της αξίας του νομίσματος της χώρας. Με τιμές όπως 1,35 ευρώ για μια μπίρα, 0,84 ευρώ για μια Coca Cola και 4,30 ευρώ για ένα αντιηλιακό, το Hội An έγινε ο πιο οικονομικός και δημοφιλής προορισμός για το 2024. Οι ταξιδιώτες περνάνε τα πρωινά τους σε παρθένες παραλίες, τα απογεύματα κάνουν περιηγήσεις σε συναρπαστικές ιστορικές τοποθεσίες και τα βράδια διασκεδάζουν στις πιο γευστικές γωνιές της νυχτερινής αγοράς.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής, που παρά την αύξηση του κόστους ζωής, παραμένει ο φθηνότερος προορισμός για ένα γεύμα τριών πιάτων, κόστους μόλις 40 ευρώ ανά άτομο. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Μομπάσα της Κένυας, ενώ στην τέταρτη θέση βρίσκεται το Τόκιο της Ιαπωνίας. Παρόλο που η Ιαπωνία είναι γνωστή για το υψηλό κόστος ζωής, η διαμονή, ορισμένα εισιτήρια και το φαγητό προσφέρουν οικονομικές επιλογές στους ταξιδιώτες. Στην πέμπτη θέση βρίσκεται το Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, που είναι ο πιο οικονομικός προορισμός ανάμεσα στους 15 ευρωπαϊκούς προορισμούς που συμπεριλαμβάνονται στην έρευνα.

Είναι επίσης σημαντικό να αναφέρουμε ότι η Τουρκία παραμένει μία από τις πιο προσιτές επιλογές για τους Βρετανούς ταξιδιώτες, λόγω της συνεχούς πτώσης της τουρκικής λίρας. Αν και το κόστος ζωής έχει αυξηθεί, οι επισκέψεις και οι διαμονές στην Τουρκία παραμένουν προσιτές. Η Πάφος της Κύπρου κατέλαβε την δέκατη θέση στη λίστα, με υψηλό αριθμό επισκεπτών καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα, χάρη στις προσιτές τιμές της και το ζεστό κλίμα της περιοχής. Η Πάφος παραμένει μία από τις κλασικές επιλογές για τους Βρετανούς τουρίστες.

Ο παραπάνω πίνακας αποτυπώνει τους 10 πιο οικονομικούς προορισμούς για το 2024. Τα ποσά αντιπροσωπεύουν το μέσο κόστος για ένα γεύμα τριών πιάτων, με την τιμή του τοπικού καφέ, μιας μπίρας, ενός αναψυκτικού, ενός ποτηριού κρασιού, ενός μπουκαλιού νερού, ενός αντιηλιακού, ενός εντομοαπωθητικού και ενός γεύματος 3 πιάτων. Η λίστα προσφέρει μια καλή επισκόπηση των φθηνότερων προορισμών για τους ταξιδιώτες που αναζητούν οικονομικές επιλογές για τις διακοπές τους.
Πηγή

Σχετικά Άρθρα

spot_img

Τελευταία Άρθρα