Οι Αυστριακοί «ψηφίζουν» Ελλάδα για το φετινό καλοκαίρι – Κορυφαίος προορισμός με διψήφια αύξηση προκρατήσεων

Ολοένα και περισσότεροι Αυστριακοί επιλέγουν την Ελλάδα για τις φετινές τους καλοκαιρινές διακοπές, καθώς παρατηρείται διψήφια αύξηση στις προκρατήσεις τους και την επιλογή προορισμού. Σύμφωνα με την έρευνα της TUI και τα αποτελέσματα των κρατήσεων που πραγματοποιήθηκαν στη διεθνή τουριστική έκθεση Ferien 2024 στη Βιέννη, η Ελλάδα παραμένει αναμφισβήτητα ο αγαπημένος προορισμός των Αυστριακών. Η Κρήτη, η Ρόδος, η Κως, η Κάρπαθος, η Κέρκυρα και η Χαλκιδική αποτελούν τους κυριότερους προορισμούς που επιλέγονται.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι οι προκρατήσεις αυξήθηκαν διψήφια για την πλειονότητα των προορισμών, με την TUI να παρουσιάζει εξαιρετικά αποτελέσματα. Επιπλέον, η Austrian Airlines, ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας της χώρας, ξεκινά ήδη από τις 26 Μαρτίου απευθείας πτήσεις προς 21 ελληνικούς προορισμούς. Η Αθήνα, για παράδειγμα, παρουσιάζει αύξηση κατά 20%, ενώ προγραμματίζονται 4 πτήσεις την εβδομάδα προς τη Μύκονο.

Επιπλέον, παρατηρείται θετική απήχηση για νέους προορισμούς όπως η Σκύρος, η Λήμνος και η Θεσσαλία, με εβδομαδιαίες πτήσεις από τη Βιέννη προς τον Βόλο. Ταυτόχρονα, η διατήρηση της γραμμής Βιέννη-Βόλος και η έναρξη νέων πτήσεων προς Λέσβο και Χίο είναι πολύ σημαντικές για την Υπηρεσία του ΕΟΤ Αυστρίας. Τέλος, η περιοχή της Ήπειρου εμφανίζει θετική πορεία και εδραιώνεται στην αυστριακή αγορά.

Για μια ακόμη φορά, η Ελλάδα αποδεικνύει την αντοχή και την ελκυστικότητά της ως ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως. Με την αύξηση των προκρατήσεων και την ανοδική πορεία στις αεροπορικές συνδέσεις, αναμένεται να έχουμε ένα επιτυχημένο καλοκαίρι για τον ελληνικό τουρισμό.
Πηγή

Σχετικά Άρθρα

spot_img

Τελευταία Άρθρα