Νέο”Νίκος Δασκαλαντωνάκης: Ένας χαρισματικός επιχειρηματίας που άλλαξε τον χώρο του τουρισμού”

Τιμητική εκδήλωση, για τον Ιδρυτή του Ομίλου Grecotel κ. Νίκο Δασκαλαντωνάκη πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Πολεμικό Μουσείο, με πρωτοβουλία του δήμου Αγίου Βασιλείου. Ο κ. Δασκαλαντωνάκης είναι ο Ιδρυτής του μεγαλύτερου όμιλου φιλοξενίας στην Ελλάδα, της Grecotel, η οποία διαθέτει μια συλλογή μοναδικών πολυτελών ξενοδοχείων και resorts. Μετά από δεκαετίες αφοσίωσης και στρατηγικής προσέγγισης, ο κ. Δασκαλαντωνάκης έχει καταφέρει να καθιερώσει τον Όμιλο Grecotel ως ηγέτη στον τομέα του τουρισμού, με ένα ευρύ φάσμα από πολυτελή ξενοδοχεία σε διακεκριμένους προορισμούς της χώρας.

Από τη δεκαετία του 1970, ο κ. Δασκαλαντωνάκης είχε ξεκάθαρο όραμα για τον τουρισμό στην Κρήτη, όπου ξεκίνησε μαζί με τον αδελφό του την πορεία τους στον χώρο της φιλοξενίας. Με στρατηγικές επενδύσεις και συνεργασίες με μεγάλους players της αγοράς, κατάφεραν να αναδείξουν τη Grecotel ως πρωτοποριακή εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχείων 4 και 5 αστέρων στα ελληνικά νησιά. Η επιτυχημένη αυτή συνεργασία με την γερμανική TUI AG οδήγησε την Grecotel να αναπτύξει ένα πρωτοποριακό ξενοδοχειακό προϊόν, συνδυάζοντας υψηλά επαγγελματικά πρότυπα με την αυθεντική κρητική φιλοξενία.

Ο Όμιλος Grecotel σήμερα αποτελείται από 40 πολυτελή ξενοδοχεία και resorts σε εμβληματικές ελληνικές τοποθεσίες, όπως Αθήνα, Σούνιο, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Κρήτη, Ρόδο, Κέρκυρα, Κως, Μύκονο, Ηλεία, Αχαΐα, Λάρισα, Καλαμάτα και Αλεξανδρούπολη. Με πάνω από 2.000 διεθνή βραβεία και διακρίσεις, ο κ. Δασκαλαντωνάκης και η Grecotel έχουν αναγνωριστεί για την ατελείωτη προσφορά τους στον τομέα του τουρισμού, την επιχειρηματική ανάπτυξη, την ποιότητα των υπηρεσιών και τη συμβολή τους στη διεθνή προβολή της Ελλάδας.

Στην τιμητική εκδήλωση, η Υπουργός Τουρισμού, κα. Όλγα Κεφαλογιάννη, χαρακτήρισε τον κ. Δασκαλαντωνάκη έναν χαρισματικό επιχειρηματία, που έχει αφήσει ανεξίτηλο αποτύπωμα στον ελληνικό τουρισμό και στην επιχειρηματική κοινότητα της χώρας. Η κα. Κεφαλογιάννη επισήμανε την διορατικότητά του και τη σημαντική συνεισφορά του στον τομέα του τουρισμού, καθιστώντας τον Νίκο Δασκαλαντωνάκη ένα παράδειγμα ανθρώπου που έχει καταφέρει να πρωτοπορήσει και να καθορίσει τις τάσεις της βιομηχανίας.

Η διευθύνουσα σύμβουλος του Όμιλου Grecotel, Μάρι Ν. Δασκαλαντωνάκη, επέστησε επίσης την προσοχή στο έργο του πατέρα της και υπογράμμισε τη σημασία που έχει η συνεχής εξέλιξη και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του Όμιλου. Η κα. Δασκαλαντωνάκη αναφέρθηκε επίσης στη συνεισφορά του Όμιλου Grecotel στον ελληνικό τουρισμό και την αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα, καθώς και στην επιτυχημένη επέκτασή του σε νέες αγορές.

Ο Νίκος Δασκαλαντωνάκης αναγνωρίστηκε με το “TUI Lifetime Achievement” βραβείο το 2023, το οποίο απονέμεται από την TUI, τον κορυφαίο τουριστικό οργανισμό στην Ευρώπη, σε άτομα που έχουν συνεισφέρει αξιοσημείωτα στον κλάδο του τουρισμού. Ο κ. Δασκαλαντωνάκης βραβεύτηκε για την ατελείωτη αφοσίωσή του στην αριστεία, την επιμονή του και το καινοτόμο όραμά του που έχει διαμορφώσει τον τουρισμό.

Οι επιτυχίες του κ. Δασκαλαντωνάκη και η συνεχής εξέλιξη του Όμιλου Grecotel τον κατατάσσουν στην κορυφή του τουριστικού κλάδου της χώρας. Με την ποιότητα των υπηρεσιών τους, τις καινοτόμες προσεγγίσεις και την ανάδειξη της ελληνικής φιλοξενίας, ο κ. Δασκαλαντωνάκης και η Grecotel συμβάλλουν στην επιτυχημένη προβολή της χώρας και στη διατήρηση των υψηλών προτύπων που τους χαρακτηρίζουν.
Πηγή

Σχετικά Άρθρα

spot_img

Τελευταία Άρθρα