Νέα διαδικασία υποβολής αίτησης για το πρόγραμμα “Τουρισμός για όλους”

Ο τουρισμός για όλους ανοίγει τις πόρτες του για το 2024 και οι δικαιούχοι έχουν μόλις δύο εβδομάδες για να υποβάλουν την αίτησή τους. Το πρόγραμμα που καθυστέρησε για μήνες λόγω των περίπλοκων διοικητικών διαδικασιών δίνει τη δυνατότητα σε περισσότερους από 200.000 φορολογούμενους να απολαύσουν ένα αξέχαστο ταξίδι στην Ελλάδα.

Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα πρέπει να είναι φορολογικός κάτοικος Ελλάδας, να έχει υποβάλει φορολογική δήλωση το 2023 και οικονομική κατάσταση που να εμπίπτει στα ισχύοντα εισοδηματικά κριτήρια. Τα εισοδηματικά κριτήρια ποικίλλουν ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση και τον αριθμό των τέκνων. Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα θεωρείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του φορολογούμενου, της συζύγου του και των τέκνων που τον βαρύνουν, από κάθε πηγή.

Η διαδικασία υποβολής της αίτησης είναι απλή και απαιτεί λίγα βήματα. Πρώτα απ’ όλα, ο δικαιούχος πρέπει να εισέλθει στην εφαρμογή vouchers.gov.gr και με τους κωδικούς taxisnet να αποκτήσει πρόσβαση στη σχετική πλατφόρμα υποβολής αίτησης. Σε συνέχεια, θα λάβει στο κινητό του εξαψήφιους κωδικούς αριθμούς που θα πρέπει να εισάγει στην πλατφόρμα προκειμένου να επιβεβαιώσει τα προσωπικά του στοιχεία. Παράλληλα, θα πρέπει να επιβεβαιώσει το email του μέσω του αντίστοιχου πεδίου στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Η υποβολή της αίτησης απαιτεί επίσης την επιλογή της τράπεζας μέσω της οποίας θα γίνει η εξαργύρωση του ποσού. Τέλος, πρέπει να επιβεβαιώσει ότι πληροί τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Το ποσό που κατανέμεται στους δικαιούχους διαφέρει ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση. Οι ανεισπράκτοι επωφελούνται από ένα ποσό 200 €, ενώ οι άνθρωποι με αναπηρία απολαμβάνουν ποσό 400 €. Στους συνταξιούχους, τους γάμους με τρία παιδιά και άνω, καθώς και στους μονογονείς δίνονται 300 ευρώ. Η επιλογή των δικαιούχων θα γίνει μέσω κλήρωσης με το κριτήριο να είναι το εισόδημα του 2022.

Η εξαργύρωση του ποσού που λάμβανε ο δικαιούχος πρέπει να γίνει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2024 μέσω άυλης κάρτας σε τουριστικά καταλύματα, πρακτορεία και για ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν θα θεωρούνται δικαιούχοι όσοι επιλέγησαν στο παρελθόν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού ή οι που κληρώθηκαν για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» το 2022.

Για τους έγγαμους που θέλουν να συμμετάσχουν, υπάρχει η δυνατότητα υποβολής ξεχωριστής αίτησης αν καταχωρίσουν τα προστατευόμενα τέκνα τους. Σε περίπτωση κλήρωσης και των δύο αιτήσεων, το επιπλέον ποσό κατανέμεται στην πρώτη αίτηση βάσει αύξοντα αριθμού κλήρωσης. Η δεύτερη αίτηση κατανέμει μη επιπλέον ποσό ενίσχυσης.

Ο προσωρινός πίνακας δυνητικών δικαιούχων θα αναρτηθεί μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων, ενώ ο τελικός πίνακας δικαιούχων θα διαμορφωθεί με ηλεκτρονική κλήρωση. Οι πίνακες θα δημοσιευτούν στους ιστότοπους του Υπουργείου Τουρισμού και του Φορέα Υλοποίησης.

Η διαδικασία υποβολής αίτησης για το πρόγραμμα “Τουρισμός για όλους” είναι απλή και ανοιχτή για όλους. Προσφέρει την ευκαιρία σε πολλούς να απολαύσουν μια αξέχαστη διακοπές στην Ελλάδα, παρέχοντας οικονομική ενίσχυση μέσω επιταγών ταξιδίου. Μείνετε συντονισμένοι και υποβάλετε έγκαιρα την αίτησή σας για να μην χάσετε αυτήν την ευκαιρία!

Σχετικά Άρθρα

spot_img

Τελευταία Άρθρα