Η Κάρπαθος: Το απόλυτο προορισμός θαλάσσιου τουρισμού για τους Ολλανδούς”

Η Κάρπαθος βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των ελληνικών προορισμών θαλάσσιου τουρισμού για τους ταξιδιώτες από την Ολλανδία, σύμφωνα με τον ταξιδιωτικό ιστότοπο Griekenland.net. Μετά από μια έρευνα στο ταξιδιωτικό κοινό σχετικά με τις προτιμήσεις τους για θαλάσσια σπορ, καταδύσεις, θεματικές εκδρομές και ναυτικές εξορμήσεις, η Κάρπαθος αναδείχθηκε ως η κορυφαία επιλογή για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ.

Ο μεγαλύτερος ιστότοπος της Ολλανδίας που αφορά αποκλειστικά τις διακοπές στην Ελλάδα, περιγράφει την Κάρπαθο ως έναν καταπράσινο παράδεισο με μαγευτικές παραλίες και εξαιρετικές συνθήκες για ιστιοσανίδα. Επιπλέον, αναφέρει ότι οι καταδύσεις στα υφάλα και τα ναυάγια αποτελούν μια εξαιρετική προσθήκη για τους λάτρεις της θάλασσας στην Κάρπαθο. Οι σχολές surfing και τα καταδυτικά κέντρα του νησιού παρέχουν υπηρεσίες προκειμένου να ενισχυθεί η εμπειρία των επισκεπτών στην Κάρπαθο.

Τονίζεται ότι ο Δήμος Καρπάθου είχε προηγουμένως παρουσιάσει το νησί στα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, αναδεικνύοντας τις εναλλακτικές δραστηριότητες που προσφέρει. Σε αυτό το πλαίσιο, το περιοδικό Ude og Hjemme από τη Δανία δημοσίευσε ένα εκτενές αφιέρωμα με τον τίτλο “Κάρπαθος, το ακατέργαστο διαμάντι της Ελλάδας”. Το περιοδικό αποθεώνει την άγρια φυσική ομορφιά του νησιού, την τοπική κουζίνα, την παράδοση και τις πλούσιες επιλογές για εξερεύνηση σε αυτό το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων.

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Καρπάθου, Τάσος Μηλιός, σχολίασε θετικά τα μηνύματα που λαμβάνονται για την εξέλιξη της τουριστικής σεζόν, αναφέροντας ότι αναμένεται η άφιξη πολλών τουριστών από παραδοσιακές αλλά και νέες αγορές. Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι η ιστορία της Καρπάθου για διακοπές πολλαπλών εμπειριών έχει βρει μεγάλη ανταπόκριση στις διεθνείς αγορές. Οι προσφορές του νησιού, όπως η επίσκεψη σε χωριά, οι δεκάδες παραλίες, η πεζοπορία, οι καταδύσεις, η αναρρίχηση, ο θαλάσσιος τουρισμός, ο πολιτισμός, η μοναδική παράδοση και η γαστρονομία έχουν κερδίσει το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών.
Πηγή

Σχετικά Άρθρα

spot_img

Τελευταία Άρθρα