Η Κάρπαθος εντυπωσιάζει τους Ολλανδούς – Απόλυτος πρωταγωνιστής στις επιλογές των σέρφερ

Η Κάρπαθος έχει κατακτήσει την πρώτη θέση στη λίστα προτιμήσεων των Ολλανδών τουριστών για τα θαλάσσια σπορ, τις καταδύσεις, τις θεματικές εκδρομές και τις ναυτικές εξορμήσεις, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε ο ταξιδιωτικός ιστότοπος Griekenland.net. Ο μεγαλύτερος ιστότοπος στην Ολλανδία που ειδικεύεται στις ελληνικές διακοπές αναφέρει ότι η Κάρπαθος είναι ο απόλυτος προορισμός για τους λάτρεις της ιστιοσανίδας, λόγω των ιδανικών ανέμων και της εντυπωσιακής ακτογραμμής. Επιπλέον, οι καταδύσεις για την εξερεύνηση υφάλων και ναυαγίων αποτελούν μία εξαιρετική προσθήκη στην καθημερινότητα των φίλων της θάλασσας. Οι σχολές surfing και τα καταδυτικά κέντρα στο νησί ενισχύουν την εμπειρία των δραστηριοτήτων αυτών στην Κάρπαθο.

Το Δήμο Καρπάθου είχε προηγουμένως παρουσιάσει την πολυμορφία των εναλλακτικών δραστηριοτήτων που προσφέρει το νησί σε ένα ολλανδικό μέσο μαζικής ενημέρωσης. Το περιοδικό Ude og Hjemme από τη Δανία δημοσίευσε ένα εκτενές αφιέρωμα με τον τίτλο “Κάρπαθος, το ακατέργαστο διαμάντι της Ελλάδας”, το οποίο εξύμνησε την άγρια φυσική ομορφιά, την τοπική κουζίνα, την παράδοση και τις μακρινές εξορμήσεις στο δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων. Οι αναγραφόμενες εξαιρετικές παροχές του νησιού για ερευνητές πεζοπορίας, αναρριχητές, θαλάσσιους ταξιδιώτες, αλλά και λάτρεις του πολιτισμού και της γαστρονομίας απέσπασαν θετικά σχόλια.

“Λαμβάνουμε ενθαρρυντικά μηνύματα για την εξέλιξη της τουριστικής περιόδου, καθώς πολλοί τουρίστες αναμένεται να επισκεφθούν το νησί μας, είτε αυτοί προέρχονται από παραδοσιακές αγορές είτε από νέες αγορές. Είναι ενθαρρυντικό που η αφήγησή μας για διακοπές με πολλαπλές εμπειρίες στην Κάρπαθο, όπως η εξερεύνηση των χωριών, οι πολυάριθμες παραλίες, η πεζοπορία, οι καταδύσεις, η αναρρίχηση, ο θαλάσσιος τουρισμός, ο πολιτισμός, η παράδοση και η γαστρονομία, έχει λάβει μεγάλη απήχηση στις διεθνείς αγορές”, δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Καρπάθου, Τάσος Μηλιός.
Πηγή

Σχετικά Άρθρα

spot_img

Τελευταία Άρθρα