Ένα χρωματιστό τριήμερο απόκριες στη Νάξο με τους «Κορδελαρτούς» και τους «Κουδουνάτους»

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προσκαλεί τους ταξιδιώτες να επισκεφτούν το νησί του Διονύσου και της Αριάδνης και να ζήσουν ένα από τα πιο εντυπωσιακά αποκριάτικα γεγονότα της Ελλάδας. Το τριήμερο από τις 15 έως τις 17 Μαρτίου 2024, θα είναι γεμάτο χρώματα, μουσικές παραδόσεις και αναβιώσεις Διονυσιακών εθίμων. Μέσα από το νέο θεματικό βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=lmKVidlhCqg που δημιούργησε ο Δήμος, οι επισκέπτες θα έχουν μια πρώτη γεύση του τι θα βρουν στη Νάξο.

Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα σε διάφορες τοποθεσίες του νησιού, από τα γραφικά χωριά μέχρι το Ενετικό Κάστρο και από τα Ανθεστήρια μέχρι τη σύγχρονη Νάξο. Οι διάσημοι «χρωματιστοί» Κορδελάτοι, με τους πολύχρωμους και εντυπωσιακούς στολισμούς τους, θα σαγηνεύουν τους επισκέπτες, ενώ οι «θορυβώδεις» Κουδουνάτοι θα αφυπνίζουν τη διάθεση του κοινού. Μύθοι, θρύλοι και έθιμα πολλών αιώνων θα ζωντανέψουν ξανά στα γραφικά σοκάκια της Νάξου.

Η σειρά των εκδηλώσεων θα ξεκινήσει την Παρασκευή 15 Μαρτίου με ένα Διονυσιακό δρώμενο, συνεχίζοντας το Σάββατο 16 Μαρτίου με τις δημοφιλείς λαμπαδηδρομίες και κορυφώνοντας την Κυριακή 17 Μαρτίου με το παραδοσιακό Ναξιώτικο καρναβάλι. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, οι επισκέπτες και οι κάτοικοι θα έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στη Διονυσιακή αύρα των Αποκριών και να ανακαλύψουν την παράδοση και την πολιτιστική κληρονομιά του νησιού.

Μην χάσετε την ευκαιρία να ζήσετε ένα μοναδικό αποκριάτικο ταξίδι στη Νάξο. Ελάτε να γευτείτε τη μαγεία των «Κορδελαρτών» και των «Κουδουνάτων» και να βιώσετε μια από τις πιο χαρούμενες και ζωντανές γιορτές στην Ελλάδα. Η Νάξο σας περιμένει με ανοιχτές αγκάλες και μια πλούσια παράδοση που περιμένει να ανακαλυφθεί. Μην το χάσετε!
Πηγή

Σχετικά Άρθρα

spot_img

Τελευταία Άρθρα