Αισιόδοξο μέλλον για τον ελληνικό τουρισμό το 2024 – Ποιες χώρες πρωταγωνιστούν

Το 2024 αναμένεται να είναι μια ακόμα επιτυχημένη χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό, με τις αφίξεις ξένων επισκεπτών να πιθανόν να είναι ανώτερες από το 2023, μια χρονιά που χαρακτηρίστηκε ως αριστούργημα για τον ελληνικό τουρισμό. Υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν απρόβλεπτοι παράγοντες που θα επηρεάσουν την τουριστική βιομηχανία, οι μεγαλύτερες αγορές όπως Γερμανία, Αγγλία και Γαλλία αναμένεται να διαδραματίσουν κυρίαρχο ρόλο στις αφίξεις ξένων επισκεπτών.

Γερμανία: Περίπου 70 εκατομμύρια ταξίδια το 2024

Η Γερμανία, που αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά τουρισμού για την Ελλάδα, αναμένεται να συνεχίσει να στέλνει πολλούς επισκέπτες στη χώρα μας το 2024. Παρά την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Γερμανία, οι διακοπές παραμένουν σημαντική προτεραιότητα για τους Γερμανούς, με τις εκτιμήσεις να υποδεικνύουν ότι το 2024 αναμένεται να πραγματοποιήσουν περίπου 70 εκατομμύρια ταξίδια διάρκειας πέντε ημερών και παραπάνω. Η Ελλάδα είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για τους Γερμανούς ταξιδιώτες, με την Κρήτη, τη Ρόδο, την Κω, την Κέρκυρα και τη Θάσο να επιδεικνύουν αξιόλογη δυναμική στις κρατήσεις. Επιπλέον, οι τουριστικοί οργανωτές εκτιμούν ότι η Χαλκιδική και η Κέρκυρα θα είναι δημοφιλείς προορισμοί για το 2024. Η Γερμανία είναι από τις αγορές που αποτελούν πόλο έλξης για οικογένειες και ζευγάρια στην γερμανόφωνη αγορά και οι κρατήσεις για το 2024 κινούνται σε υψηλά επίπεδα συγκριτικά με το περσινό έτος.

Αγγλία: Η Ελλάδα στην πέμπτη θέση σύμφωνα με τις ταξιδιωτικές προθέσεις

Η Αγγλία αποτελεί τη δεύτερη σημαντικότερη αγορά για την ελληνική τουριστική βιομηχανία και σύμφωνα με μια έκθεση του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων της Αγγλίας (ABTA) για τις ταξιδιωτικές προθέσεις των Βρετανών για το 2024, η Ελλάδα βρίσκεται στην πέμπτη θέση. Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για τους Βρετανούς ταξιδιώτες προς το εξωτερικό το 2024 είναι η Ισπανία, η Ιταλία, η Γαλλία και οι ΗΠΑ, με την Ελλάδα να βρίσκεται μια θέση πίσω. Ωστόσο, οι αεροπορικές εταιρείες όπως η Easyjet και η British Airways αναμένουν αύξηση στις πτήσεις προς την Ελλάδα για το 2024. Επιπλέον, ο όμιλος Jet2 προσφέρει μεγάλο αριθμό αεροπορικών θέσεων που εξυπηρετούν πολλά αεροδρόμια σε όλη τη Βρετανία προς διάφορους προορισμούς στην Ελλάδα, και ειδικά η Jet2holidays προσφέρει πακέτα διακοπών προς 20 ελληνικούς προορισμούς.

Γαλλία: Η Ελλάδα στην τρίτη θέση σύμφωνα με τις ταξιδιωτικές προθέσεις

Η Γαλλία αποτελεί την τρίτη σημαντικότερη αγορά για την ελληνική τουριστική βιομηχανία και σύμφωνα με την έρευνα του γαλλικού ταξιδιωτικού ιστοτόπου L´Echo Touristique για το 2024, η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση σε δημοτικότητα για κοντινά ταξίδια. Οι προορισμοί που καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις είναι η Ισπανία και η Γαλλία. Η εταιρεία ταξιδίων Voyage Privé στοχεύει να στείλει περισσότερους από 115.000 Γάλλους ταξιδιώτες στην Ελλάδα το 2024, με ζητούμενους προορισμούς να είναι η Κρήτη, η Θεσσαλονίκη, η ηπειρωτική Ελλάδα και οι Κυκλάδες. Επιπλέον, η ταξιδιωτική εταιρεία FRAM – Karavel σκοπεύει να προωθήσει προορισμούς όπως η Κόρινθος/Λουτράκι, η Καλαμάτα, η Κως και μικρότερα νησιά των Κυκλάδων προς τους Γάλλους ταξιδιώτες. Εκτιμάται ότι η Ελλάδα θα υπερβεί τις 87.489 αφίξεις του 2023 από τη Γαλλία και η Κρήτη ήταν ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς περσινής χρονιάς.

Συνολικά, φαίνεται ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να ξεχωρίζει στην παγκόσμια τουριστική σκηνή το 2024. Οι αφίξεις από τις μεγαλύτερες αγορές αναμένεται να διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα, με έμφαση στην ποιότητα του τουριστικού ρεύματος και το οικονομικό της αποτύπωμα.
Πηγή

Σχετικά Άρθρα

spot_img

Τελευταία Άρθρα