Αύξηση του τουρισμού στην Ελλάδα το Μάρτιο του 2024

Τουριστική ανάπτυξη καταγράφεται στην Ελλάδα, καθώς παρατηρείται αύξηση τόσο στις αφίξεις, όσο και στις διανυκτερεύσεις σε τουριστικά καταλύματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η ΕΛΣΤΑΤ, οι αφίξεις αυξήθηκαν κατά 3,5% ενώ οι διανυκτερεύσεις αυξήθηκαν κατά 4,9% τον Μάρτιο του 2024 σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους.

Συγκεκριμένα, οι αφίξεις σε ξενοδοχεία, κάμπινγκ και ενοικιαζόμενα δωμάτια ανήλθαν σε 1,16 εκατομμύρια, ενώ οι διανυκτερεύσεις φτάσανε τις 2,64 εκατομμύρια. Ειδικότερα, παρατηρήθηκε αύξηση 4,2% στις αφίξεις και 6,2% στις διανυκτερεύσεις των αλλοδαπών επισκεπτών. Οι ημεδαποί ταξιδιώτες επίσης σημείωσαν αύξηση στις αφίξεις και στις διανυκτερεύσεις, κατά 3,1% και 3,8% αντίστοιχα. Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι οι ημεδαποί συνέβαλαν στο σύνολο των αφίξεων και των διανυκτερεύσεων με 58,3% και 55,1% αντίστοιχα.

Επιπλέον, η μέση διάρκεια διανυκτέρευσης για τον Μάρτιο του 2024 ήταν 2,3 ημέρες. Παράλληλα, παρατηρείται αύξηση 11,9% στον κύκλο εργασιών των επιχειρήσεων καταλυμάτων με υποχρέωση διπλογραφικής εγγραφής τον Μάρτιο του 2024 σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2023, καθώς ανήλθε σε 132,6 εκατομμύρια ευρώ. Συνολικά, οι επιχειρήσεις του κλάδου κατέγραψαν τζίρο 436,6 εκατομμυρίων ευρώ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2024, σημειώνοντας αύξηση 13,4% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Οι παραπάνω εξελίξεις μαρτυρούν τη σταθερή αύξηση του τουρισμού στην Ελλάδα, καθιστώντας τη ως μία από τις δημοφιλέστερες τουριστικές προορισμούς παγκοσμίως. Η ελπίδα για ένα επιτυχημένο καλοκαίρι είναι μεγάλη, καθώς οι αριθμοί δείχνουν ότι οι τουρίστες συνεχίζουν να επιλέγουν την Ελλάδα για τις διακοπές τους.
Πηγή

Σχετικά Άρθρα

spot_img

Τελευταία Άρθρα