Την ετήσια πρόβλεψη της Culinary + Cocktail, στις κουζίνες και στα μπαρ των ξενοδοχείων και των εστιατορίων, παρουσιάζει το Kimpton Hotels & Restaurants. Ως μέρος του χαρτοφυλακίου πολυτελείας και lifestyle της IHG Hotels & Resorts, το brand παρουσιάζει τις νέες πολυτελείς τάσεις που θα επικρατήσουν στη γαστρονομία και τα κοκτέιλ το 2024. Ανακαλύψτε παρακάτω τις πρωτοποριακές γεύσεις και μοναδικές εμπειρίες που αναμένονται να απογειώσουν την εστίαση
ΑΛΑΤΙ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ
Οι μη επεξεργασμένες ποικιλίες αλατιού θα κλέψουν την παράσταση, καθώς οι καταναλωτές αναζητούν κάτι μοναδικό στις γεύσεις τους. Από το μαύρο αλάτι της Χαβάης και το Kala Namak μέχρι το περσικό μπλε αλάτι και το κέλτικο αλάτι, οι ακατέργαστες ποικιλίες θα προσφέρουν απρόβλεπτες γευστικές εμπειρίες. Οι σεφ θα συνεργαστούν με παγκόσμιους παραγωγούς αλατιού για να ανακαλύψουν την ιστορία και τις ιδιαιτερότητες των διαφόρων αλάτων
ΠΛΑΤΟ ΚΑΙ ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ ΨΑΡΙΩΝ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ
Οι πωλήσεις κονσερβοποιημένων ψαριών πολυτελείας έχουν εκτοξευθεί, καθώς οι καταναλωτές εκτιμούν τη γεύση και την βιώσιμη παραγωγή των θαλασσινών. Για το 2024, αναμένονται μοναδικές συνθέσεις σε ειδικά πλατό θαλασσινών. Ισπανικές σαρδέλες σε ελαιόλαδο, καπνιστά στρείδια habanero και χέλι του Maine θα είναι μερικές από τις επιλογές που θα καθηλώσουν τους γευστικούς μας κάλυκες
ΤΟ ΛΑΧΑΝΟ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΣΚΗΠΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ
Το λάχανο θα γίνει ο νέος πρωταγωνιστής στη μαγειρική, καθώς οι επαγγελματίες της γαστρονομίας ανακαλύπτουν την ευελιξία, τη γεύση και την υφή του. Με γνωστές ποικιλίες όπως το Napa, το Savoy και το Red Cabbage, καθώς και τα λάχανα Caraflex ή Conehead, το λάχανο θα παρουσιαστεί σε διάφορες μορφές και εκδοχές στα μενού, δημιουργώντας νέες γευστικές προτάσεις
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΞΗΡΗ ΠΑΛΑΙΩΣΗ
Η τεχνική της ξηρής παλαίωσης θα γίνει ακόμη πιο δημοφιλής, προσδίδοντας βάθος και πολυπλοκότητα στα φαγητά και τα ποτά. Με τη χρήση κατάλληλου εξοπλισμού, οι σεφ μπορούν να εξερευνήσουν νέα υλικά όπως η πάπια, το αρνί και τα πτερύγια ψαριών. Ακόμη, λαχανικά όπως τα παντζάρια και τα καρότα μπορούν να ωριμάσουν ξηρά, προσφέροντας μια υφή και γεύση παρόμοια με αυτήν των αλλαντικών. Τέλος, τα οινοπνευματώδη ποτά όπως το bourbon και το τζιν μπορούν να υποστούν ξηρή παλαίωση, αναβαθμίζοντας τα κοκτέιλ σε ένα εντελώς νέο επίπεδο
Η ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ
Με έμφαση στις ασιατικές και γαλλικές επιρροές, η ζαχαροπλαστική επιστρέφει δυναμικά. Τα γλυκά του 2024 θα συνδυάζουν γλυκό και αλμυρό, καπνιστό αλάτι και σοκολάτα, ενώ θα χρησιμοποιούνται εναλλακτικά σάκχαρα όπως η ζάχαρη χουρμά, η ζάχαρη παντζάρι και η ζάχαρη καρύδας
ΚΟΚΤΕΙΛ ΜΕ ΥΦΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ
Σκόνη τριαντάφυλλου και φιστικιού, τραγανό φρούτο δράκου και βρώσιμα σύννεφα ηλίου, αυτά είναι μερικά από τα συστατικά που θα διακοσμήσουν τις υγρές δημιουργίες των μπαρ το 2024. Οι κοκτέιλ θα αποκτήσουν μοναδική υφή και οπτική γοητεία
ΕΝΑ ΝΕΟ ΚΥΜΑ UMAMI
Το 2024 θα φέρει περισσότερους πειραματισμούς με στόχο τη δημιουργία εξαιρετικά γευστικών ποτών. Ειδικές δημιουργίες όπως το μαρτίνι σολομού και τα ποτά με κονφί πάπιας θα προσφέρουν την ιδιαίτερη γεύση Umami, που χαρακτηρίζεται από την απλότητα και τη γευστική ευχαρίστηση
ΥΛΙΚΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΣΤΑ ΚΟΚΤΕΙΛ
Το 2024, τα μπαρ θα χρησιμοποιούν υλικά από την κουζίνα για να δημιουργήσουν πρωτοποριακά κοκτέιλ και μη αλκοολούχα ποτά. Πιπεριές biquinho, salsa macha, σάλτσα σόγιας, σάλτσα ψαριού, κακάο, μαύρο ταχίνι και ζαχαρούχο γάλα θα αντικαταστήσουν τα παραδοσιακά συστατικά, προσφέροντας νέες γευστικές εκπλήξεις
OVER-THE-TOP ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΕΣ
Από τα πιο απλά μέχρι τα πιο περίτεχνα, οι γαρνιτούρες θα μεταμορφώνουν τα κοκτέιλ, προσφέροντας μια ολοκαίνουργια εμπειρία. Με χρήση εκτυπωτών 3D και διάφορων δημιουργικών τεχνικών, οι γαρνιτούρες θα προσδίδουν έναν εντυπωσιακό χαρακτήρα και θα αναβαθμίζουν τα κοκτέιλ
Η ΕΠΑΝΕΠΙΝΟΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΝΕΛΑΣ
Το 2024, η κανέλα θα δημιουργήσει νέους, δυναμικούς συνδυασμούς γεύσεων στα ποτά και τα φαγητά. Χρησιμοποιώντας την ως πρόσθετο και “γέφυρα”, οι σεφ θα δημιουργήσουν νέες νοστιμιές και ανατρεπτικά πιάτα, όπως καπνιστό αλάτι με κανέλα, προσφέροντας ένα μοναδικό πολυδιάστατο άρωμα
ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΛΑΤΙΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ
Εκτός από την τεκίλα, το τζιν και το bourbon, το 2024 θα φέρει την άνοδο των λατινοαμερικανικών οινοπνευματωδών ποτών, όπως το Aguariente, το Singani και το Cocuy. Πρωτοποριακά κραφτ κοκτέιλ με αυτά τα ποτά θα εξάψουν την περιέργεια και θα προσφέρουν μια εναλλακτική επιλογή στον κόσμο των κοκτέιλ
ΠΟΛΥΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑ
Οι καταναλωτές ζητούν εμπειρίες που ξεπερνούν την απλή γεύση και την υφή. Τα εστιατόρια και τα μπαρ θα δώσουν έμφαση στην παρουσίαση, τα σκεύη, τη μουσική και τις αρώματα, δημιουργώντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία που εντάσσει όλες τις αισθήσεις
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ
Περισσότεροι σεφ θα υιοθετήσουν εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για τη βελτιστοποίηση των διαδικασιών και τη μείωση της σπατάλης φαγητού. Οι εστιατόριοι θα επικεντρωθούν στην υπεύθυνη διαχείριση της παραγωγής και στις πρωτοβουλίες μηδενικών αποβλήτων για πιο βιώσιμη λειτουργία
Αναμένουμε με ανυπομονησία το 2024 και την υλοποίηση αυτών των πρωτοποριακών τάσεων στη γαστρονομία και τα κοκτέιλ. Ετοιμαστείτε για μια απίστευτη εμπειρία γεύσεων και εξελίξτε την εστιατορική σας εμπειρία σε ένα ολοκαίνουργιο επίπεδο.
Πηγή