10 ταξιδιωτικές συμβουλές για αρχάριους

Ακολουθούν μερικές από τις κορυφαίες ταξιδιωτικές συμβουλές μας για αρχάριους ταξιδιώτες:

  1. Προγραμματίστε την πρώτη σας νύχτα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Ακόμη και αν πρόκειται να πάτε σε μια περιπέτεια με ελεύθερο πνεύμα, βεβαιωθείτε ότι έχετε σχεδιάσει κάθε λεπτομέρεια της πρώτης σας νύχτας. Εμπιστευτείτε μας σε αυτό! Όχι μόνο θα είστε εξαντλημένοι από την ημέρα του ταξιδιού σας, αλλά είναι καλό να πάρετε μια εικόνα της περιοχής πριν περιπλανηθείτε.
  2. Φωτοτυπήστε την άδεια οδήγησης, το διαβατήριο, τη βίζα σας και άλλα σημαντικά έγγραφα. Σαρώστε τα στο cloud, ώστε να είναι προσβάσιμα όπου κι αν βρίσκεστε.
  3. Αγοράστε όλους τους προσαρμογείς, τις κάρτες SIM και τα νομίσματά σας πριν ταξιδέψετε. Θα είναι λιγότερο δαπανηρό και δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για το αν θα βρείτε τα απαραίτητα την πρώτη μέρα του ταξιδιού σας.
  4. Ειδοποιήστε την τράπεζά σας για τις πιστωτικές σας κάρτες ότι θα ταξιδέψετε και ενημερώστε τους για τον προορισμό σας. Έτσι αποφεύγετε τυχόν ακυρώσεις καρτών από την τράπεζά σας μετά από μια απροσδόκητη αγορά μακριά από το σπίτι σας. Επίσης, ενημερωθείτε για λεπτομέρειες σχετικά με τα τέλη και τις χρεώσεις που γίνονται στο εξωτερικό, αν ταξιδεύετε στο εξωτερικό.
  5. Καλέστε τον τηλεφωνικό σας πάροχο για να προσθέσετε διεθνή υπηρεσία στο πρόγραμμά σας, εάν είναι απαραίτητο. Μπορεί επίσης να θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο αγοράς μιας τοπικής κάρτας SIM για τη χώρα που θα επισκεφθείτε.
  6. Εργάζεστε όσο λείπετε; Πάρτε ένα ταξιδιωτικό Wi-Fi hotspot πριν φύγετε. Φροντίστε να προσθέσετε και ένα διεθνές πρόγραμμα δεδομένων στην κανονική σας υπηρεσία!
  7. Πάρτε μαζί σας ένα ταξιδιωτικό ημερολόγιο. Κρατήστε ένα ημερολόγιο με τα μέρη που επισκέπτεστε για να σας βοηθήσει να κρατήσετε τις αναμνήσεις που κάνετε.
  8. Ετοιμάστε ρούχα που μπορούν να κάνουν διπλή δουλειά. Τα πιο σκούρα χρώματα είναι καλύτερα επειδή μπορούν να φορεθούν τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα. Φροντίστε να έχετε μια αλλαξιά ρούχα στις χειραποσκευές σας, μαζί με οποιαδήποτε άλλα αντικείμενα μπορεί να χρειαστείτε σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής των αποσκευών σας, όπως φάρμακα.
  9. Ακόμα και αν μιλάτε κάπως άπταιστα τη γλώσσα που ομιλείται στη χώρα που επισκέπτεστε, πάρτε μαζί σας ένα λεξικό για τις περιπτώσεις που μπορεί να βρεθείτε σε αμηχανία. Αυτό θα είναι επίσης χρήσιμο αν η εφαρμογή μετάφρασης δεν είναι προσβάσιμη.
  10. Χαμογελάστε! Το πρώτο σας ταξίδι είναι κάτι για το οποίο πρέπει να είστε πολύ ενθουσιασμένοι!

Σχετικά Άρθρα

spot_img

Τελευταία Άρθρα