Ξεκινώντας την πρωτοβουλία για τον επανασχεδιασμό και την αναβάθμιση του Σήματος Ελληνικής Κουζίνας, οι ανώτεροι εκπρόσωποι του τομέα του τουρισμού και της εστίασης συναντήθηκαν πρόσφατα για να συζητήσουν τα μέτρα που απαιτούνται για την προώθηση της ελληνικής κουζίνας ως διεθνούς γαστρονομικού προορισμού. Αυτή η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος του πλάνου του Υπουργείου Τουρισμού για την ανάπτυξη και την αύξηση της αναγνωρισημότητας της ελληνικής γαστρονομίας στο εξωτερικό
Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση επισήμαναν τη σημασία της πιστοποίησης των ελληνικών εστιατορίων και της στενής συνεργασίας με τα ελληνικά οινοποιεία για την επίτευξη αυτού του στόχου. Περαιτέρω, σημειώθηκε ότι η επανασχεδίαση του Σήματος Ελληνικής Κουζίνας θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν ομπρέλα για την προστασία και την προώθηση των παραδοσιακών ελληνικών διατροφικών συνηθειών και προτάσεων
Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, το Υπουργείο Τουρισμού εργάζεται επί της δημιουργίας μιας πλατφόρμας με έναν διαδραστικό ψηφιακό χάρτη, που θα διευκολύνει την προβολή και την προώθηση των ελληνικών εστιατορίων, των αγροτουριστικών καταλυμάτων και των γαστρονομικών παραδόσεων σε όλη την Ελλάδα
Η υπουργός Τουρισμού, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, υπογράμμισε επίσης τη σημασία της αύξησης της αναγνωρισιμότητας των αγροτουριστικών και γαστρονομικών προορισμών και δραστηριοτήτων. Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, η ελληνική τουριστική προσφορά θα διαφοροποιηθεί και θα προσφέρει νέες εμπειρίες στους επισκέπτες, ενώ παράλληλα θα δημιουργηθούν στενότερες συνδέσεις μεταξύ των διαφόρων προορισμών
Ο επανασχεδιασμός του Σήματος Ελληνικής Κουζίνας και η αναβάθμιση του γαστρονομικού τουρισμού στις ελληνικές ταβέρνες και εστιατόρια αναμένεται να ενισχύσει την ελληνική κουλτούρα και την τοπική οικονομία. Με αυτά τα μέτρα, η Ελλάδα θα εδραιώσει τη θέση της ως γαστρονομικός προορισμός παγκοσμίως, προσφέροντας μια ξεχωριστή και αυθεντική εμπειρία γευσιγνωσίας σε όλους τους επισκέπτες.
Πηγή